Dödsritten / Maggie Stiefvater

Bokomslag: Dödsritten av Maggie Stiefvater

Sean och Puck är tonåringar och bor på den lilla ön Thisby. Det finns inte mycket att göra där. Det är svårt att hitta jobb och många lämnar därför ön.

De som blir kvar har alla någon relation till de magnifika vattenhästarna, capaill uisce. Hästarna är vilda, köttätande monster som lever i havet. De fångas in, tämjs och används i en fruktansvärd galoppkapplöpning, där många ryttare omkommer.

Scorpioloppet är den största händelsen på hela året på ön Thisby. Vinnaren kammar hem en stor summa pengar, det är många som vill vinna. Det är i förberedelserna inför loppet som Puck och Sean lär känna varandra och snart upptäcker att deras känslor ställer dem inför ett omöjligt val.

Seans relation till vattenhästarna är speciell. Han är inte rädd, som så många andra. och han tycker sig kunna förstå dem trots deras blodtörstighet och längtan tillbaka till havet. Puck däremot vill ha så lite som möjligt med vattenhästarna att göra som hon bara kan. Därför bestämmer hon sig för att tävla sin egen vanliga häst i Scorpioloppet.

Vem vinner loppet? Och vad händer efter det?

Hästbok och fantasy inom en och samma bokpärm. Hästbok Fantasy

Maria Tunek,
Bibliotekarie

Finns boken inne?

Lämna en kommentar

Under Skönlitteratur, uHc och uHce, Unga

Lämna en kommentar